Kip met kruidenpuree

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze met de melk en een klontje boter. Meng met de groene kruiden en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • 2 Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
  • 3 Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en pers de knoflook. Bak ze samen in boter. Roer er de bloem door. Blus met de marsala en de bouillon en laat al roerend indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Kruid de kip met peper en zout en bak ze goudbruin in olie. Serveer ze met de saus en de kruidenpuree.

Kip met kruidenpuree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonades met kruidenpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met romige kruidenpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken asperges met haricots verts
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept