Knolseldersoep met sint-jakobsvruchten en crumble van zwarte pens

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1  
  • 2 Schil de knolselder en de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel en snipper de uien. Spoel de preiwitten, snipper in ringen.
  • 3  
  • 4 Stoof de groenten glazig in een beetje boter. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Mix de soep, zeef en voeg de room toe. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • 5  
  • 6 Verwijder het velletje van de zwarte pens. Bak het vlees los in een scheutje olijfolie. Voeg een handvol panko toe en bak droog tot het vlees een krokante crumble wordt. Laat verder opdrogen op keukenpapier.
  • 7  
  • 8 Dep de sint-jakobsvruchten droog en kruid ze met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan en schroei de vruchten aan beide kanten kort dicht (± 1,5 minuut voor beide kanten volstaat)
  • 9   1
  • 0 Serveer de soep met de sint-jakobsvruchten en werk af met een koffielepel van de crumble en wat kervel.

Knolseldersoep met sint-jakobsvruchten en crumble van zwarte pens is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Krokantjes met zwarte pens
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
20 min Snack
Bekijk recept
Parmentier met pens, appels en noten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van knolselder en rode biet, boterham met gerookte forel
Bekijk recept
Knolseldersoep met oesters
Bekijk recept
Knolseldersoep met peer en toast
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knolseldersoep met gerookt spek
30 min
Bekijk recept