Zoek
Belgische wafels
4
50 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eieren
125 g boter
250 ml halfvolle melk
200 ml water
12 g verse gist
0.5 tl zout
75 g suiker
2 tl vanillesuiker
450 g bloem
gesmolten boter (om te bakken)
Bereiding
1
Splits de eieren en zorg ervoor dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt.
2
Smelt de boter, voeg de melk en het water toe en verwarm het mengsel tot lauw.
3
Verkruimel de gist en los deze op in de vloeistof.
4
Voeg de eierdooiers, het zout, de suiker, de vanillesuiker en de bloem toe en klop tot een glad beslag.
5
Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom en schep ze voorzichtig door het beslag. Laat ongeveer 20 minuten rusten.
6
Verwarm het wafelijzer voor, bestrijk het met gesmolten boter en bak de wafels 3-5 minuten.
Belgische wafels is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafels met slagroom en kersen
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met kardemom-gemberroom
5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met Belgische kaas
10 min
Snack
Bekijk recept
Biefstuk met gegrilde ui
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frankfurterspiesen met frites
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gedroogde tomatentapenade
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept