Belgische wafels

4
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits de eieren en zorg ervoor dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt.
  • 2 Smelt de boter, voeg de melk en het water toe en verwarm het mengsel tot lauw.
  • 3 Verkruimel de gist en los deze op in de vloeistof.
  • 4 Voeg de eierdooiers, het zout, de suiker, de vanillesuiker en de bloem toe en klop tot een glad beslag.
  • 5 Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom en schep ze voorzichtig door het beslag. Laat ongeveer 20 minuten rusten.
  • 6 Verwarm het wafelijzer voor, bestrijk het met gesmolten boter en bak de wafels 3-5 minuten. 

Belgische wafels is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafels met slagroom en kersen
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met kardemom-gemberroom
5 min Nagerecht
Bekijk recept

Toastjes met Belgische kaas
10 min Snack
Bekijk recept
Biefstuk met gegrilde ui
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frankfurterspiesen met frites
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gedroogde tomatentapenade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept