Verrassend lichte Coq-au-vin

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en pers de knoflook. Pel de zilveruien, snij de ham in reepjes. Maak de champignons schoon en snij in partjes.
  • 2 Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit er de uien, de hamreepjes en de champignons in. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Gebruik het resterende bakvet om de stukken kip rondom dicht te schroeien. Leg ze in een ovenschaal en verdeel er de groentemix over.
  • 4 Smelt de margarine in een pan en fruit er de geperste knoflook in. Bestrooi met de bloem en roer met een garde de bloem droog. Blus met de wijn en de kippenbouillon. Schep er de tomatenpuree door en roer goed los.
  • 5 Voeg de laurier en de Worcestersaus toe. Blijf goed roeren op 'n zacht vuur tot de saus langzaam indikt. Schenk mee bij de kip en schuif de schaal 45 minuten in de oven tot de kip mals is. Werk af met verse tijm.
  • 6 Lekker met gekookte aardappelen en een portie wortelen erbij.

Verrassend lichte Coq-au-vin is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vruchtenstrudel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verrassend knapzakje
25 min-
Bekijk recept
Verrassend ananastoetje
20 min- Nagerecht
Bekijk recept
Briochetulband
25 min Gebak
Bekijk recept
Pasta met snijboontjes en tomaatjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept