Zoek
Appelcrumble met amandel
4
35 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 appels
2 el citroensap
2 el amandelschilfers
2 el honing
40 g suiker (liefst lichtbruin)
2 el bloem
1 el havervlokken
40 g boter (op kamertemperatuur wat extra)
0.5 kl kaneel
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter de soufflévormpjes.
2
Meng het citroensap met de honing. Schil de appelen en snij ze in partjes. Meng ze met de citroenhoning en verdeel ze over de vormpjes.
3
Meng de amandelschilfers met de havervlokken, de suiker, de bloem en de kaneel. Doe er de boter bij en meng tot een kruimelige massa.
4
Bestrooi de appels met de crumble en schuif 20 minuten in de oven. Serveer warm of lauw.
Appelcrumble met amandel is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appelcrumble
20 min
Gebak
Bekijk recept
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appelcrumble
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Blauwe bessen-appelcrumble
20 min
Nagerecht
Bekijk recept