Gehaktbrood met paddenstoelen

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel en snipper de prei. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze fijn. Bak ze in 1 el boter, tot al het vocht verdampt is. Neem uit de pan en hou apart. Doe opnieuw boter in de pan en stoof de prei glazig. Laat afkoelen.
  • 2 Meng het gehakt met de champignons, de prei, het ei, de kruiden, peper en zout.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vorm in met olie. Doe er het gehakt in en strijk glad.
  • 4 Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 3 à 4 mm dik en snij het op maat van de vorm. Maak in het midden een gaatje, zodat de stoom kan ontsnappen. Leg het deeg op het gehakt en duw de randen goed aan. Snij figuurtjes uit resterend deeg en versier er het deksel mee.
  • 5 Klop de eidooier los met de room en bestrijk er het bladerdeeg mee. Zet 1 uur in de oven.

Gehaktbrood met paddenstoelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept