Risotto met bospaddenstoelen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui. Maak de paddenstoelen schoon en snij grotere exemplaren in stukken. Breng de groentebouillon aan de kook.
  • 2 Fruit de ui glazig in olijfolie. Voeg de rijst toe en roerbak tot alle korrels glazig zijn. Blus met de wijn en roer met een houten lepel tot de vloeistof door de rijst opgenomen is.
  • 3 Schenk er een pollepel hete bouillon bij en roer weer tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Doe zo verder tot de rijst gaar is (± 20 minuten): bijna alle bouillon zal dan opgebruikt zijn.
  • 4 Bak de paddenstoelen in olijfolie. Meng ze met de parmezaan door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met peterselie en de extra parmezaan.

Risotto met bospaddenstoelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orloffgebraad op Italiaanse wijze en tagliatelle met bospaddenstoelen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept