Zoek
Witloof met ham en aardappelen in de oven
4
40 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g aardappelen
4 stronkjes witloof
2 el peterselie (gesnipperd)
100 g gedroogde ham (in reepjes)
5 eieren
50 g geraspt kaas
80 ml room
nootmuskaat
boter
peper
zout
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook ze 10 minuten in licht gezouten water.
2
Halveer het witloof in de lengte en verwijder de harde kern.
3
Klop de eieren los met de room en de kaas. Meng er de peterselie door en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
4
Beboter een ovenschaal. Verdeel er het witloof, de aardappelen en de ham over. Schenk er het eimengsel bij en zet 20 minuten in de oven.
Witloof met ham en aardappelen in de oven is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept