Kip met groentepannetje

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schraap de wortelen, spoel de lente-uien, halveer ze in de lengte. Borstel de champignons schoon.
  • 2 Kruid de stukken kip met peper en zout en bak ze in boter. Strijk een ovenschaal in met olie. Neem de kip uit de pan en leg ze in de schaal. Blus de pan met de wijn en de bouillon, laat opkoken en schenk in de ovenschaal. Zet 25 minuten in de oven, besprenkel de kip geregeld met het bakvocht.
  • 3 Blancheer de wortelen 5 minuten in lichtgezouten water. Spoel onder ijskoud water en laat uitlekken. Roerbak ze samen met de helften lente-ui en de champignons in wat olie. Voeg wat water toe en laat nog 5 minuten garen. Breng op smaak met suiker en zout.
  • 4 Haal de kip uit de ovenschaal en zeef de saus. Voeg de room toe en roer tot een gladde saus. Bind eventueel met wat boter. Kruid met peper en zout.
  • 5 Serveer de kip met de groenten en de saus. Werk af met kervel.

Kip met groentepannetje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletten en groentepannetje met kurkuma
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-groentepannetje
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofpotje met tuingroenten, groentepannetje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rigatoni met gehaktballetjes en rijkgevulde groentesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept