Gevulde pompoen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst gaar. Hak de pistaches.
  • 2 Week het brood in de melk. Knijp uit. Meng het gehakt met het brood, het ei, de peterselie, de rijst, peper en zout.
  • 3 Snij de pompoen doormidden en lepel er de pitten uit. Vul beide helften met het gehakt en zet ze weer op elkaar. Zet in een ingevette ovenschaal en schuif 1 uur in de oven. Dek af met aluminiumfolie en zet nog een half uur in de oven.
  • 4 Spoel de tomaten en snij in stukjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook, stoof ze glazig in olijfolie. Doe er de tomaten en de suiker bij. Laat 15 minuten sudderen.
  • 5 Neem de pompoen uit de oven en snij in stukken. Serveer met de tomatensaus.

Gevulde pompoen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept