Boeuf bourguignon basisrecept

6
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de zilveruien. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Pel en plet de knoflook.
  • 2 Borstel de champignons schoon en bak ze goudbruin in boter. Kruid met peper en zout en hou apart.
  • 3 Bak dan het spek samen met de wortelen, zilveruien en knoflook. Schep ze uit de pan en hou apart.
  • 4 Bak nu het vlees rondom mooi bruin. Bestuif het met bloem en schep om. Voeg de cognac en de wijn toe en breng aan de kook. Dek af en laat 1,5 uur zachtjes garen.
  • 5 Doe de wortelen, uien en knoflook bij het vlees en laat nog een half uur sudderen. Schep er de laatste 5 minuten de champignons door. Werk af met peterselie.

Boeuf bourguignon basisrecept is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde côte de boeuf
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept