Zoek
Pain au chocolat
8
40 min
Libelle Lekker
Gebak
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 broodjes
250 g bladerdeeg (koelvers)
100 g chocoladepasta
25 g pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen)
75 g amandelpasta (zelfgemaakt)
1 sinaasappelschil (geraspt)
1 ei
1 handvol amandelen (geschaafd)
poedersuiker
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van circa 5 millimeter dik. Snijd er acht rechthoeken van.
3
Smeer een lik chocoladepasta over een van de korte kanten van elke rechthoek.
4
Hak de chocola grof en rasp de amandelpasta. Meng beide met de sinaasappelrasp en strooi het mengsel over de chocoladepasta.
5
Rol elk stuk deeg op vanaf de korte kant en leg het met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat.
6
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en strooi er geschaafde amandelen over.
7
Bak de broodjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudkleurig.
8
Bestuif ze met poedersuiker.
Pain au chocolat is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
IJskoffie met advocaatroom
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min
Snack
Bekijk recept
After Eight
10 min
Snack
Bekijk recept
Heel Holland Bakt: moelleux au chocolat
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept