Erwtensoep met croutons

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de ui en snipper 'm fijn. Stoof 'm glazig in een pan met boter of olie.
  • 2 Rist de blaadjes van de takjes munt. Hou er enkele apart en hak ze fijn. Doe de rest met de erwtjes bij de ui. Roerbak kort mee. Doe er het kruidentuiltje bij en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
  • 3 Snij de korsten van het brood en snij het in dobbelsteentjes. Bak de croutons goudgeel in een pan met boter en olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Haal het kruidentuiltje uit de soep, voeg de room toe en mix de soep goed fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met croutons en snippers munt. Serveer meteen.

Erwtensoep met croutons is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept