Crème caramel

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de suikerklontjes met het citroensap en 1 el water in een pannetje. Laat op een zacht vuur smelten tot een mooi goudkleurige karamel, zonder te roeren. Verdeel over individuele puddingvormpjes en draai ze even rond, zodat overal een laagje karamel zit.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175°C. Zet er een ovenschaal in met een flinke bodem kokend water.
  • 3 Snij het vanillestokje open en maak het merg los. Doe het stokje en het merg in een pan met de melk en de suiker. Breng vervolgens aan de kook.
  • 4 Klop de eieren los in een kom. Klop de kokende melk door de eieren tot een gladde crème. Giet die in de schaaltjes met karamel en zet ze voorzichtig in de schaal. Het water moet 2 cm onder de rand van de vormpjes komen.
  • 5 Laat de puddinkjes 35 à 40 minuten garen in de oven en laat ze volledig afkoelen alvorens ze op een bord te ontvormen.

Crème caramel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarine-caramelshake
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt limoen, appel en vanille
20 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept