Kabeljauw met kruidenkorstje

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Pel en pers de knoflook. Meng ‘m met de groene kruiden. Hak de kappertjes fijn en doe ze erbij. Voeg 3 el olijfolie toe en roer om. Doe er peper, zout en de panko bij en meng tot een crumble.
  • 3 Spoel de kabeljauwhaasjes en dep ze droog. Bedek ze met de crumble. Beboter een ovenschaal en leg er de vis in.
  • 4 Spoel de tomaatjes en leg ze bij de vis. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en fleur de sel. Zet 20 à 25 minuten in de oven.
  • 5 Puree: Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Maak ze fijn door de passe-vite. Voeg de rasp van citroen, de karnemelk en de boter toe. Roer met een houten lepel tot een romig zachte puree. Voeg eventueel extra karnemelk toe, indien je de puree iets slapper wenst. Kruid de puree met wat zout.

Kabeljauw met kruidenkorstje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

karbonade met kruidenkorstje en komkommersalade
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbiefstuk met basilicumkorstje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoen met kruidenkorstje
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met kruidenkorstje
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept