Zalm met pancetta, boontjes en puree

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de boontjes schoon. Schil de aardappelen. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.
  • 2 Kook de aardappelen gaar en pureer ze met de melk en een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
  • 3 Pel de ui en snij in ringen. Fruit ze samen met de boontjes kort in boter.
  • 4 Bestrijk een ovenschaal met olijfolie. Kruid de zalmfilets met peper, leg er een takje rozemarijn op en omwikkel met pancetta. Leg de vis in de ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.
  • 5 Pel en pers de knoflook. Meng met het citroensap, de olijfolie, groene kruiden, peper en zout. Verdeel over de vis en werk af met amandelschilfers. Serveer met de aardappelpuree en de boontjes.

Zalm met pancetta, boontjes en puree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept