Tempura van scampi met chilimayonaise

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi’s. Je kunt kop en staartvin eraan laten voor de presentatie. Prik ze in de lengte aan spiesjes.
  • 2 Klop de eieren los. Wentel de scampi’s door het ei, en dan door de bloem tot er een heel dun laagje beslag rond zit.
  • 3 Maak de chilimayonaise. Pers de knoflook. Hak het pepertje fijn (zonder zaadjes). Meng ze samen met de saffraan door de mayonaise. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  • 4 Frituur de scampi’s goudgeel. Bestrooi ze met grof zeezout en serveer met de chilimayonaise en plakjes limoen.

Tempura van scampi met chilimayonaise is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chili-avocadodip met garnalen
15 min-
Bekijk recept
Hollandse garnalensalade met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept