IJstaart met rode bessen

1
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • 2 Doe de marsepein met de eieren en de bloem in de blender. Mix tot een kruimelig deeg. Vorm er een bal van, rol uit en bekleed er de vorm mee. Bak 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 3 Klop voor de vulling de eidooiers met 3 el suiker au bain-marie tot een dik, wit schuim. Meng met de plattekaas. Klop de room stijf en spatel ‘m erdoor.
  • 4 Rasp wat chocolade voor de afwerking. Laat de rest smelten au bain-marie en schep door de helft van de kaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem en zet 1 uur in de diepvriezer.
  • 5 Spoel de bessen, hou er enkele apart voor de afwerking, rist de rest af. Plet ze met de resterende suiker en het citroensap. Schep door de overblijvende kaas. Verdeel over de taart en strijk glad. Zet 5 uur in de diepvriezer.
  • 6 Neem de taart 10 minuten voor het serveren uit de diepvriezer en werk af met bessen en chocoladeschilfers.

IJstaart met rode bessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Frambozen-ijstaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootijstaart
280 min- Nagerecht
Bekijk recept
Schuim ijstaart
20 min + 5 uur in de vriezer - Nagerecht
Bekijk recept
Omelette Sibérienne met noten-karamelijs
895 min- Nagerecht
Bekijk recept