Asperges met kaaskorstje en ovenaardappelen

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de ovengrill goed heet worden.
  • 2 Schil de asperges. Kook ze in 8 à 10 minuten gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
  • 3 Boen de aardappelen goed schoon en snij ze in partjes. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Kruid met peper en zout en bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie.
  • 4 Verdeel de asperges in vier porties. Leg de porties in een ovenschaal, met op elke portie een plakje kaas. Schuif enkele minuten onder de grill.
  • 5 Bak het broodkruim mooi goudbruin in de boter. Schep goed om.
  • 6 Haal elke portie asperges voorzichtig uit de ovenschaal en leg op een bord. Werk af met broodkruim, peper, gebakken aardappelen en een plukje gespoelde tuinkers.

Asperges met kaaskorstje en ovenaardappelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenaardappelen met geroosterde worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porchetta met ovenaardappelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenaardappelen met kruidenboter
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenaardappelen met kurkuma en romesco
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept