Involtini

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de asperges schoon en verwijder de houterige onderkant. Kook ze in 3 tot 4 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en bewaar het kookvocht. Laat ze uitlekken. Halveer ze eventueel.
  • 2 Leg de kalfslapjes tussen twee vellen vershoudfolie en sla ze met een houten hamer of een deegroller tot dunne plakjes. Kruid met peper en zout.
  • 3 Snij de ham en de kaas in plakjes van een iets kleiner formaat dan het kalfsvlees. Beleg het vlees met een plakje ham en leg daarop een plakje kaas. Leg in het midden 2 of 3 asperges en snij ze iets bij, zodat ze niet te ver uitsteken. Rol het vlees strak dicht. Gebruik keukentouw of cocktailprikkers om de rolletjes bijeen te houden.
  • 4 Verhit wat boter en olijfolie samen met de salieblaadjes in een pan. Braad de rolletjes er rondom in aan.
  • 5 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Doe ze bij in de pan en bak nog 2 minuten mee. Schenk de wijn erbij en laat zachtjes koken, tot de wijn voor de helft is ingekookt. Voeg de bouillon en 150 ml van het aspergevocht toe. Laat op zacht vuur ongeveer 20 minuten sudderen, of tot het vlees zacht is en de saus lichtjes ingekookt. Breng op smaak met peper en zout, eventueel enkele druppels citroensap. Serveer met een groene salade.

Involtini is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept
Gevulde Koolrolletjes (involtini di verza)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Involtini van groene kool met zoete aardappel-rucolapuree
30 min-
Bekijk recept
Kalfsinvoltiní
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept
Gevulde Koolrolletjes (involtini di verza)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Involtini van groene kool met zoete aardappel-rucolapuree
30 min-
Bekijk recept
Kalfsinvoltiní
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept