Zouvlaki

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de paprika’s in blokjes. Prik ze afwisselend met het vlees op spiesjes.
  • 2 Roer een marinade van 8 el olijfolie, 2 el citroensap, de oregano, peper en zout. Wentel er de brochettes door en zet 2 tot 3 uur afgedekt in de koelkast.
  • 3 Schil de komkommers, halveer ze in de lengte en verwijder met een lepel het vruchtvlees. Rasp de komkommers grof, bestrooi ze met zout en laat uitlekken in een zeef.
  • 4 Pel en snipper de knoflook. Meng met de yoghurt en de komkommer. Breng op smaak met wijnazijn, 2 el olijfolie, peper en zout. Zet koel weg.
  • 5 Neem de brochettes uit de marinade en gril ze goudbruin. Serveer ze met de tzatziki.

Zouvlaki is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker