Scampi's met rijst, erwtjes en ei

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, de knoflook en de gember. Kruid met kaneel, komijn, peper en zout. Doe er de scampi's bij en roerbak 3 minuten op een heet vuur. Haal uit de pan en zet opzij.
  • 2 Doe wat olie in de pan en roerbak de rijst 3 minuten glazig. Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook. Draai het vuur lager, doe er de erwtjes bij, zet het deksel op de pan, laat 15 minuten sudderen tot de bouillon is opgenomen.
  • 3 Roer de eieren door de rijst en doe de scampi's erbij. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Garneer met lente-ui en chilipeper. Serveer met een partje limoen.

Scampi's met rijst, erwtjes en ei is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept