Spinazieburger met tomatensaus en rijst

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper 2 uien. Stoof ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Hak de spinazie en het brood fijn. Voeg toe aan de ui en stoof even mee.
  • 2 Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas en de eieren toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Maak 4 burgers van het mengsel. Breng de bloem op smaak met peper en zout en wentel de burgers erdoor. Laat een halfuur opstijven in de koelkast.
  • 3 Pel en snipper de ui en stoof 'm glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de tomaten en de oregano bij en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg indien nodig een beetje suiker toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en meng ze, met de gehakte peterselie, door de rijst.
  • 5 Bak de burgertjes aan beide kanten goudbruin in een pan met boter of olie. Serveer met de rijst en de tomatensaus.

Spinazieburger met tomatensaus en rijst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje spinazieburger met spitskoolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept