Lamsburger met gratin dauphinois

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de olijven fijn. eng met de oregano, citroenschil en het lamsgehakt. Kruid met peper en zout. Kneed er 1 ei door en zo veel paneermeel als nodig: je moet het gehakt makkelijk in vorm kunnen kneden en het mag niet te veel plakken. Maak 4 burgers van het mengsel en laat ze een halfuurtje opstijven in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze 5 minuten voor in melk, op smaak gebracht met peper, zout en nootmuskaat en een geperst teentje knoflook. Haal van het vuur, doe er de room bij en doe alles in een ingevette ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven.
  • 3 Bak de hamburgers in een pan met boter aan beide kanten goudbruin en gaar. Serveer de burgers met boontjes en met de gratin dauphinois.

Lamsburger met gratin dauphinois is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsburger met kikkererwten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsburger met tomaat en tzatziki
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsburger speciale
Bekijk recept
Gegrilde Lamsburger Met Kerrie
10-20 min -
Bekijk recept