Zalmburgers met avocado en aardappelsalade

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de zalm in stukjes en doe ’m in de keukenmachine met het eiwit, de mosterd, het broodkruim en de dille. Mix tot een stevige pasta: voeg eventueel nog wat extra broodkruim of paneermeel toe. Breng op smaak met peper en zout, vorm er burgertjes van en laat een halfuur opstijven in de koelkast.
  • 2 Spoel de aardappeltjes goed schoon. Kook ze gaar in de schil, laat afkoelen en snij ze in plakjes. Snij de lenteuien in ringetjes. Maak de roze peperbessen fijn met de platte kant van een keukenmes (of tussen 2 lepels) Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht. Meng de aardappel met de lenteuitjes, de roze peper, de zure room en mayonaise. Breng op smaak met geraspte citroenschil en -sap naar smaak, peper en zout.
  • 3 Pel de avocado’s, halveer ze, verwijder de pit en snij de vruchten in plakjes. Besprenkel met wat citroensap, zodat ze niet bruin worden.
  • 4 Bak de burgertjes in olijfolie 3 minuten aan elke kant. Serveer met plakjes avocado en de aardappelsalade. Als je dat lekkerder vindt, kun je de aardappeltjes ook eerst pellen.

Zalmburgers met avocado en aardappelsalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmburgers
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmburger met limoen en dille
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje visburger
30 min-
Bekijk recept