Gevulde artisjokken met spek

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de artisjokken, verwijder de harde buitenste bladeren. Breek de stengel zodat ze recht blijven staan. Besprenkel ze met citroensap en kook ze 10 minuten in een pan met water. Trek de blaadjes een beetje open en schep het hooi - de draderige kern - eruit.
  • 2 Spoel de lente-uitjes en snipper in ringen. Spoel de peterselie en laat goed uitlekken.
  • 3 Snij het spek in reepjes en bak ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Meng het spek met de lente-ui, de peterselie en het paneermeel. Schep goed om en vul de artisjokken tussen de blaadjes.
  • 5 Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout, en zet ze rechtop in een ovenschaal. Schuif 15 minuten in de warme oven.

Gevulde artisjokken met spek is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept