Crème brûlée met citrusfruit

4
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de dooiers met de 75 g suiker tot een luchtige crème, die als een lint van de klopper loopt. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • 2 Verwarm de melk met de room. Doe het vanillemerg erbij en de halve peul. Voeg alle specerijen toe, samen met de geraspte citroenschil en de geraspte sinaasappelschil en breng aan de kook.
  • 3 Voeg de eiercrème toe, zet het vuur af en laat 15 minuten afkoelen. Zet daarna een nacht koel weg.
  • 4 Verwarm de oven voor op 140°C. Zeef de crème en verdeel over vuurvaste schaaltjes. Zet ze 40 minuten in een warmwaterbad in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen, bestrooi met de rietsuiker en karamelliseer met een gasbrandertje.
  • 5 Rasp met een dunschiller mooie lange linten van de overgebleven helft van de sinaasappel en de citroen. Blancheer de linten in een bodempje water, spoel en blancheer nog twee keer. Serveer de crème brûlée met de linten.

Crème brûlée met citrusfruit is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalm met friszure citrussalsa
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citrussalade met romige vanilleyoghurt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Proeverij van citrusfruit
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarineerd citrusfruit
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept