Filodeegtaartjes met gedroogde vruchten

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de rozijnen, dadels, noten, appel, koekkruiden, bruine suiker, sap en geraspte schil van de sinaasappel, en laat 1 uur staan, zodat de smaken op elkaar inwerken en het gedroogde fruit weekt.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Neem telkens een vel filodeeg en snij dat in 3 of 4 lange repen van elk 6 cm breed. Dek het deeg waar je niet mee bezig bent af met een vochtige doek, tegen het uitdrogen.
  • 3 Bestrijk het deeg lichtjes met olie en vouw elke reep tot een klein nestje. Leg ze in een muffinplaat. Schep in elk deegnestje 2 volle lepels van de gedroogde vruchtenvulling.
  • 4 Bak de taartjes ongeveer 12 minuten of tot het deeg knapperig en goudbruin is. Laat ze even afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm. Leg de taartjes in papieren cakevormpjes. Serveer ze koud of warm.

Filodeegtaartjes met gedroogde vruchten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Filodeegtaartjes met kastanjechampignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filodeegtaartjes met druivensalsa
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Filodeegtaartjes met paddenstoelen, druiven en kaas
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Filodeegtaartjes Met Curry
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept