Hazenrug met spek

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 1 kl zout met de specerijen en de geraspte citroenschil en wrijf er de hazenrug mee in. Verpak in huishoudfolie en leg twee uur koel weg.
  • 2 Snij het spek in reepjes. Maak kleine sneetjes in de hazenrug en stop daar de reepjes spek in. Verhit boter en olie in een pan en schroei het vlees dicht. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen.
  • 3 Schuif de hazenrug 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip geregeld met het braadvocht.
  • 4 Boen de paddenstoelen droog schoon en halveer grote exemplaren. Pel de sjalotten en snipper fijn. Doe alles 10 minuten voor het einde van de gaartijd bij de hazenrug in de pan.
  • 5 Haal de hazenrug uit de pan en snij in mooie plakjes. Serveer met de champignons en eventueel een takje rozemarijn.

Hazenrug met spek is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met geroosterde groenten
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug, marinade met ahornsiroop
35 min Voorgerecht
Bekijk recept