Zalm met kruidenricotta en gebakken aardappelen

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneus de knoflookteentjes en laat ze 4 minuten op een zacht vuurtje in de olijfolie fruiten. Haal van het vuur en laat 5 minuten rusten.
  • 2 Haal de knoflook uit het pannetje en pureer met de peterselie en de geraspte limoenschil. Meng met de ricotta en de helft van de olijfolie uit het pannetje.
  • 3 Bak de aardappelplakjes in de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng de gehakte rucola met de aardappelen.
  • 4 Bak de zalmmoten aan één kant. Draai om en lepel wat kruidenricotta over de moten. Bak verder tot ook de onderkant mooi bruin is. Serveer met de aardappelen en de rest van de kruidenricotta. Garneer met de gehakte kruiden.

Zalm met kruidenricotta en gebakken aardappelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept