Aspergesalade met Ardense ham

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges, breek de harde onderkanrt weg en snij ze schuin in stukken. Stoom of kook ze beetgaar. Laat afkoelen.
  • 2 Stop de plakken ham tussen 2 vellen keukenpapier en zet ze 2 minuten in de microgolfoven (of bak ze krokant).
  • 3 Meng voor de dressing de mayonaise met de zure room en de kruiden (voeg eventueel wat kookvocht van de asperges toe). Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Pel de eieren en snij ze doormidden. Spoel de sla en scheur de blaadjes kleiner. Snij de lente-ui in ringen.
  • 5 Meng de asperges met de zongedroogde tomaatjes en de helft van de lente-ui.
  • 6 Verdeel de sla, asperges, eieren en ham over de borden. Lepel er de dressing over en werk af met peterselie en lente-ui.

Aspergesalade met Ardense ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Aziatische aspergesalade
30 min-
Bekijk recept
Wortel-aspergesalade met merquezworstjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met serranoham en basilicum
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met St. Jakobsschelpen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept