Gevulde lamsbout

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olie.
  • 2 Rist de waterkersblaadjes van de takjes af en hak ze grof. Meng ze met de ricotta, peper en zout.
  • 3 Leg de lamsbout open en verdeel er de ricottavulling over. Maak dicht en bind op met keukentouw.
  • 4 Leg het vlees in de ovenschaal en verdeel er botervlokjes over. Schenk er een beetje water bij en zet 50 minuten in de oven, als je het rosé wilt. Bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht.
  • 5 Maak de groenten schoon. Snij ze in stukken en stoom ze beetgaar.
  • 6 Neem het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Laat het 15 minuten rusten. Serveer het met de groenten.

Gevulde lamsbout is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept