Scampi's in pittige tomatenroomsaus

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi’s. Pel en hak de ui en de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in miniblokjes. Snij de paprika in miniblokjes.
  • 2 Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de paprika bij en stoof even mee. Voeg de scampi’s toe en laat zachtjes garen.
  • 3 Bestrooi de scampi’s met paprikaen kerriepoeder en schep om. Doe er de blokjes tomaat bij en laat smelten.
  • 4 Blus de pan met een scheutje cognac. Eventueel kun je de scampi’s flamberen: haal dan de pan van het vuur en schakel de dampkap uit.
  • 5 Blus met de room en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de peterselie.

Scampi's in pittige tomatenroomsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Haring in tomatenroomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti in tomatenroomsaus en wodka
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet In Tomaten-roomsaus Met Pandanrijst
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Geflambeerde scampi's met pikante tomatenroomsaus
0 min
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept