Beurre blancsaus

4
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalot en snipper ze fijn. Doe ze in een pannetje. Overgiet met de witte wijn en de wijnazijn. Kneus de peperbolletjes tussen 2 lepels en doe ze erbij, samen met het kruidentuiltje. Breng aan de kook. Laat inkoken tot 1/5 van het volume, ongeveer 50 ml. Giet door een zeef.
  • 2 Doe het wijnmengsel met de room in een pannetje. Laat inkoken tot de helft (100 ml).
  • 3 Roer de ijskoude boter er in blokjes door, op een heel laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.

Beurre blancsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Beurre blanc
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)
35 min
Bekijk recept
Burrata met boule beurre en geroosterde tomaatjes
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met beurre blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept