Zoek
Rodewijnsaus
4
25 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
400 ml kalfsfond
400 ml rode wijn
1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier)
2 peperbollen (geplet)
ijskoude boter
peper
zout
Bereiding
1
Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Stoof ze glazig in een pan met boter.
2
Voeg het kruidentuiltje en de peperbolletjes toe, draai het vuur hoger en blus de pan met de rode wijn. Laat inkoken tot 2/3 van het volume.
3
Voeg de fond toe en laat inkoken tot er ongeveer 300 ml saus oveblijft.
4
Giet de saus door een zeef en doe ze weer in de pan. Roer er van het vuur af enkele blokjes ijskoude boter door, tot de saus mooi glanst.
5
Kruid met peper en zout en serveer meteen.
Rodewijnsaus is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gevulde rosbief met tutti frutti
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met rodewijnsaus en ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Picanha met rodewijnsaus en blauwe bessen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde rosbief met tutti frutti
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met rodewijnsaus en ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Picanha met rodewijnsaus en blauwe bessen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept