Hollandaisesaus basisrecept

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 2 el water met de wijnazijn aan de kook en laat tot de helft inkoken. Laat afkoelen.
  • 2 Smelt de boter zonder ze te laten kleuren en klaar ze, door ze over te gieten in een maatbeker en de witte deeltjes in de pan te laten. Laat lauw worden.
  • 3 Klop de eidooiers met het azijnmengsel au bain-marie of op héél laag vuur tot een glad en romig, gebonden mengsel. Laat het water van de bain-marie niet koken.
  • 4 Roer er beetje bij beetje de geklaarde boter door, eerst lepel per lepel en pas als ze dikker wordt, in een straaltje.
  • 5 Breng de saus op smaak met citroensap en peper en zout naar smaak.

Hollandaisesaus basisrecept is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Bloemkool met hollandaisesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met frisse zalm-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept