Zoek
Bechamelsaus basisrecept
4
10 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
30 g boter
30 g bloem
500 ml melk
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding
1
Smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer 2 minuten tot de boter goed heet is maar nog niet kleurt.
2
Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Breng al roerend aan de kook, op matig vuur.
3
Laat de saus indikken en laat enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Bechamelsaus basisrecept is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Basisrecept biefstuk bakken
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept