Zeebrasem met sinaasappelsaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de sjalotten, knoflook en tomaten in een ovenschaal. Schenk er de wijn bij.
  • 2 Boen de sinaasappelen schoon. Rasp de schil van ¼ sinaasappel en vermeng met 1 el olijfolie. Snij het vel van de zeebrasem kruisvormig in. Bestrijk aan de binnen- en buitenkant met de sinaasolie. Stop het kruidentuiltje in de vis en leg hem op de groenten. Zet 25 minuten in de oven.
  • 3 Schil de sinaasappelen en snij de partjes los. Snij de schil van een halve sinaasappel in fijne reepjes.
  • 4 Neem de vis uit de schaal en hou hem warm vooraan in de oven. Zeef het vocht.
  • 5 Smelt de boter in een pan en doe er de sinaasappelreepjes bij. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren. Blus met het stoofvocht en doe er het sinaasappelsap bij. Laat 1 minuut inkoken. Verwarm de partjes sinaasappel in de saus.
  • 6 Lepel de saus over de vis en serveer.

Zeebrasem met sinaasappelsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Friszure cheesecake met sinaasappelcompote
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Zeebrasem in de oven op Provençaalse wijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Zeebrasem Met Koriandersaus
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Turkse Stoofpot Van Zeebrasem
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Zeebrasem Met Kweepeer
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept