1 Snij de kool in reepjes. Bestrooi ze met zout en kneed tot de kool zacht en doorzichtig is.
2 Doe de kool in een vergiet en spoel er het zout af met koud water. Laat even uitlekken.
3 Snipper de ui. Roer een dressing van de azijn, de olie, 2 el mosterd en de suiker. Doe bij de kool en meng.
4 Voeg er de ui en de gesnipperde chilipeper aan toe. Meng goed, breng op smaak met extra azijn of suiker. Zet in de koelkast.
5 Verwarm de ovengrill voor. Bak de koteletjes aan beide kanten in een ovenvaste pan. Kruid met peper en zout. Meng de honing, 1 el mosterd, de ketchup en ketjap manis tot een stroopje. Lepel dit over de koteletjes en zet nog 5 minuten onder de grill. Serveer met de wittekoolsalade.
Salade van wittekool met gelakte koteletjes is een recept van Libelle Lekker