Gebakken sint-jakobsvruchten met wittewijnsaus en fleur de sel

4
40 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng voor de saus de visfond aan de kook met de wijn, de sjalot, het citroensap en de zwarte peperkorrels. Laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Giet door een zeef. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • 2 Verhit de boter in een pan en schroei de sint-jakobsvruchten aan beide kanten dicht (tot ze gaar, maar vanbinnen nog glazig zijn). Kruid met versgemalen peper en een klein beetje zout.
  • 3 Lepel een bodempje saus op kleine hapjesborden (of maak er een lepelhapje van). Leg er een sint-jakobsvrucht op en werk af met fleur de sel, een paar rode peperkorrels en een takje dille.

Gebakken sint-jakobsvruchten met wittewijnsaus en fleur de sel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige aubergines op Indiase wijze
Bijgerecht
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde groenten en ricotta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept