1 Maak de groenten schoon. Hak de waterkers en de spinazie grof (hou enkele plukjes waterkers apart voor de afwerking). Snij de prei (met het groen) en de lente-ui in ringen.
2 Stoof de groenten glazig in boter. Kruid met peper en zout. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten koken.
3 Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de parmezaan in 4 hoopjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zet 5 tot 7 minuten in de oven.
4 Mix de soep en roer er de room door (hou 2 eetlepels apart voor de afwerking). Breng op smaak met peper en zout.
5 Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk af met wat waterkers en een druppeltje room. Serveer met een parmezaankrokantje.
Romige waterkerssoep met parmezaankrokantje is een recept van Libelle Lekker