Romige waterkerssoep met parmezaankrokantje

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de groenten schoon. Hak de waterkers en de spinazie grof (hou enkele plukjes waterkers apart voor de afwerking). Snij de prei (met het groen) en de lente-ui in ringen.
  • 2 Stoof de groenten glazig in boter. Kruid met peper en zout. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten koken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de parmezaan in 4 hoopjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zet 5 tot 7 minuten in de oven.
  • 4 Mix de soep en roer er de room door (hou 2 eetlepels apart voor de afwerking). Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk af met wat waterkers en een druppeltje room. Serveer met een parmezaankrokantje.

Romige waterkerssoep met parmezaankrokantje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Warme carpaccio van hert met portodressing
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsburger met veldslaatje en frieten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept