Parelhoenfilet met champignonsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de paddenstoelen schoon. Gooi steeltjes die je eraf snijdt niet weg, maar spoel ze af en gebruik ze straks in de saus.
  • 2 Bak de plakjes pancetta krokant in een pan zonder extra vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier en halveer de rondjes.
  • 3 Verwarm de bouillon met de tijm, rozemarijn, laurier en de peperbolletjes. Voeg ook de steeltjes van de paddenstoelen toe en laat op een zacht vuurtje trekken. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Stoof ze glazig in een pan met boter. Blus met de wijn en laat droogkoken. Doe er dan de gezeefde bouillon bij en de room. Laat inkoken tot de helft. Breng de saus op smaak met peper en zout. Mix goed fijn.
  • 4 Bak de parelhoenfilets in een pan met boter mooi goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout. Bak de bospaddenstoelen in een andere pan kort op en kruid met peper en zout.
  • 5 Snij de parelhoenfilets in drie stukken en schik ze op een bord. Steek er telkens een plakje krokante pancetta tussen. Nappeer met de saus en leg er de gebakken bospaddenstoelen bij. Werk af met wat tuinkers en serveer met de rest van de saus.

Parelhoenfilet met champignonsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten-champignonsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tortellini met champignonsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Parelhoenfilet met ganzenleversaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoenfilet in filodeeg
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept