Champagnesorbet met chocolademousse

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de chocolade in stukjes en smelt samen met enkele eetlepels water au bain-marie. Splits de eieren en roer de dooiers door de chocolade. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
  • 2 Schep de eiwitten voorzichtig door de chocolade en verdeel de mousse over 4 glazen. Zet minstens 3 uur koel weg.
  • 3 Doe de suiker samen met het citroensap en 100 ml water in een steelpannetje. Breng aan de kook en neem dan van het vuur. Laat afkoelen. Schenk de champagne erbij en schep om.
  • 4 Schep in een sorbetière en draai tot een smeuïge sorbet. Doe in een ijsdoos en zet in de diepvriezer.
  • 5 Serveer de chocolademousse met een bolletje champagnesorbet. Werk af met eetbaar bladgoud.

Champagnesorbet met chocolademousse is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Champagnesorbet
Bekijk recept
Champagnesorbet Met Aardbeien
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Champagnesorbet
20-30 min -
Bekijk recept
Champagnesorbet KERST 2006
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept