Eendenborst met veenbessencompote

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de veenbessen met de suiker en een kopje water 5 à 7 minuten zacht koken tot een smeuïge compote.
  • 2 Maak puree van de aardappelen.
  • 3 Kerf het vel van de eendenfilets in en bak ze 3 tot 4 minuten op de velkant. Keer om en laat nog enkele minuten bakken. Kruid met peper en zout.
  • 4 Spoel de salade en laat uitlekken. Snij het vlees in dikke plakken. Schep de puree in een spuitzak.
  • 5 Lepel wat van het braadvocht over het vlees en serveer met een handjevol gemengde salade, een toefje aardappelpuree en de veenbessencompote.

Eendenborst met veenbessencompote is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes (Små köttbullar)
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenragout met bospaddenstoelen, pasta en groene kool
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van everzwijn met pastinaakpuree
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept