1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een vorm en druk het zachtjes tegen de wand. Rol met een deegrol over de bovenzijde van de vorm en verwijder zo het overtollige deeg.
2 Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de bodem met gedroogde erwten. Zet 15 minuten in de warme oven. Verwijder het bakpapier en de erwten en zet nog 5 minuten in de oven.
3 Maak de lente-uitjes schoon. Verwijder de wortels en snij het pijpje en het knolletje in schijfjes. Bak de blokjes spek zonder vetstof krokant in een pan met antiaanbaklaag.
4 Roer de eieren los met de room en wat zout en peper. Meng de parmezaan met de graanmosterd en bestrijk er de deegbodem mee. Verdeel er de lente-uitjes over en vervolgens de blokjes spek. Schenk er het eimengsel over.
5 Zet de taart 30 minuten in de oven, tot het deeg goudgeel is en de vulling volledig gestold. Serveer warm.
Quiche met lente-uitjes is een recept van Libelle Lekker