Quiche met lente-uitjes

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een vorm en druk het zachtjes tegen de wand. Rol met een deegrol over de bovenzijde van de vorm en verwijder zo het overtollige deeg.
  • 2 Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de bodem met gedroogde erwten. Zet 15 minuten in de warme oven. Verwijder het bakpapier en de erwten en zet nog 5 minuten in de oven.
  • 3 Maak de lente-uitjes schoon. Verwijder de wortels en snij het pijpje en het knolletje in schijfjes. Bak de blokjes spek zonder vetstof krokant in een pan met antiaanbaklaag.
  • 4 Roer de eieren los met de room en wat zout en peper. Meng de parmezaan met de graanmosterd en bestrijk er de deegbodem mee. Verdeel er de lente-uitjes over en vervolgens de blokjes spek. Schenk er het eimengsel over.
  • 5 Zet de taart 30 minuten in de oven, tot het deeg goudgeel is en de vulling volledig gestold. Serveer warm.

Quiche met lente-uitjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met komkommersalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept