Gevulde calamares

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de sinaasappel goed schoon met heet water. Rasp de schil en pers de vrucht uit.
  • 2 Fruit de sjalot en de kool glazig in olie. Schenk er de helft van het sinaasappelsap bij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 10 minuten garen. Laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de tubes met kool en sluit met een prikker. Leg ze in een ovenschaal, met de tentakels erbij. Overgiet met de rest van het sinaasappelsap. Bestrooi met de sinaasappelrasp, walnoten, tijm, peper en zout. Bedruppel met olie en zet 15 minuten in de oven.

Gevulde calamares is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kleine calamares
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Inktvis met friséesla en limoendressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fricassee van calamares en schelpdieren
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept