Varkensgebraad met cider en appeltjes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olie.
  • 2 Schil de appelen en snij ze in kwartjes. Pel en snipper de ui fijn.
  • 3 Stoof de uisnippers glazig in olie en neem ze weer uit de pan. Bak in dezelfde pan het gebraad rondom aan. Kruid met peper en zout.
  • 4 Doe het gebraad in de ovenschaal en leg er de uitjes en appel rond. Bestrooi het vlees met tijmblaadjes, leg er botervlokjes op en schenk er de cider bij. Zet 1 uur in de oven, en overgiet geregeld met het braadvocht.

Varkensgebraad met cider en appeltjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept