Steak met Provençaalse saus en frietjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Frituur ze 5 minuten voor, op 140°C. Laat afkoelen.
  • 2 Spoel en scheur de sla. Spoel de tomaten en snij ze in partjes. Maak de paprika's schoon en snij in blokjes.
  • 3 Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in olijfolie. Doe er de paprikablokjes bij en laat kort meestoven. Doe er de tomaten uit blik en de laurier bij. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper, zout en eventueel wat suiker. Laat in 30 minuten gaar stoven.
  • 4 Klop een vinaigrette van 6 el olijfolie en de azijn. Kruid met peper en zout. Meng met de tomaten en de sla.
  • 5 Kruid de steaks met peper en zout en bak ze naar smaak. Bak de frieten goudbruin op 180°C. Serveer ze met de steak, de groentesaus en de salade.

Steak met Provençaalse saus en frietjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkooltaart en frietjes uit de oven
15 min, wachten 40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met kruidenroomkaas
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische gehaktballetjes met tomatensaus en frietjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept