Pot-au-feu

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de schenkel en ossenstaart in een soeppan. Overgiet met koud water tot het vlees onderstaat. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Neem het vlees uit het water en laat uitlekken. Giet het water weg en maak de pan schoon.
  • 2 Leg nu het soepvlees en het kruidentuiltje in de pan en zet onder water. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes sudderen; schuim regelmatig af.
  • 3 Schil de wortelen en raapjes en snij ze in stukken. Spoel de prei en snij in stukken. Pel de uien en prik er de kruidnagels in.
  • 4 Doe na 1 uur koken de schenkel en ossenstaart bij het soepvlees. Voeg opnieuw water toe tot alles onderstaat en breng aan de kook. Doe de prei, uien, peperkorrels en 2 el grof zout erbij. Laat 2 uur sudderen.
  • 5 Voeg de wortelen en raapjes toe en laat nog 1 uur zachtjes koken. Serveer met gekookte aardappelen.

Pot-au-feu is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pot-au-feu met lotte
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pot-Au-Feu (Puchero)
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
POT AU FEU
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept