Aardappel-groentegratin

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappelen en zoete aardappel en snij ze in dunne plakken. Snij ook de pompoen en mozzarella in dunne plakken.
  • 2 Roer de mascarpone los met de room. Breng op smaak met nootmuskaat, tijm, peper en zout.
  • 3 Beboter een ovenschaal. Leg er de groenten in laagjes in. Smeer tussen de laagjes telkens wat van het mascarponemengsel en leg er mozzarella op. Eindig met mascarpone.
  • 4 Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Haal dan de folie weg en laat nog 20 minuten bakken, of tot de aardappelen goed gaar zijn en de bovenkant goudgeel kleurt.

Aardappel-groentegratin is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige groentegratin
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentegratin met kaas en pompoenpitten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentegratin met roquefort en kruidenkorst
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemengde groentegratin met wortelen,boontjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept